Na godišnjem odmoru napokon imate vremena za aktivnosti koje god poželite, a  pokoju večer možete izdvojiti i za dobar film i to u predivnom ambijentu. Sva kina su pod zvijezdama, a jedno ima filmsko platno koje kao da izvire iz mora – saznajte u tekstu koje.

Ljetno kino BAČVICE

Adresa: Put firule 2

Sezona je otvorena još 2.lipnja projekcijama filmova Mediteranskog film festivala. No od sredine srpnja u 21 sat za cijenu ulaznice od 20 kuna kreću projekcije nekih od najnovijih filmskih hitova. U špici sezone, dakle krajem srpnja i početkom kolovoza, kino ponekad ima i dodatnu projekciju u 23 sata. U kino stane 500 posjetitelja, a bit će otvoreno do kraja kolovoza ili možda i početkom rujna, ako vrijeme to dopusti.

 

Ljetno kino OPATIJA

Adresa: Zert bb

Filmove tu možete očekivati u terminima kada nisu zakazani koncerti i predstave. Projekcije počinju u 21.30h, a moći ćete uživati uz premijere i reprize popularnih filmova. Kapacitet kina je 700 ljudi, a cijena ulaznice 25 kuna.

 

Ljetno kino JADRAN

Adresa: Za rokom bb, Dubrovnik

Ovo je jedno od najromantičnijih kina na Jadranksoj obali, jer se nalazi unutar dubrovačkih gradskih zidina, u blizini šume, pa je doživljaj jedinstven. Projekcije su počele još u lipnju, a trajat će do kraja rujna, ovisno o vremenu. Osim toga, Jadran je stalna lokacija popratnog programa Dubrovačkih ljetnih igara. Za ulaznicu od 20 kn moći ćete pogledati najnovije, ali i filmove starije produkcije. U kino stane 270 posjetitelja,  a u ponudi su i osvježavajuća pića.

 

Ljetno kino KORČULA

Adresa: Foša bb

Događanja u ovom ljetnom kinu vrlo su raznovrsna. Svakog ponedjeljka i četvrtka posjetitelji mogu pogledati tradicionalnu povijesnu vitešku igru Moreška za cijenu od 100 kuna. Od 17. do 19. kolovoza ovdje gostuje i Festival Mediteranskog Filma kada su projekcije dugometražnih i kratkometražnih filmova besplatne, a svakog petka i vikendom do polovine rujna prikazuju se filmovi najnovije produkcije i tada ulaznica košta 20 kuna. Mjesta u kinu ima za 350 osoba.

Ljetno kino SLAVICA

Adresa: na Boninovu, Dubrovnik

Kultno kino izgrađeno je 1947 g., a ponovno je otvoreno 15. lipnja. Projekcije počinju u 21.30h, a cijena ulaznice je 20 kuna. U kino stane čak 600 posjetitelja, a u ponudi su i pića i kokice.

 

Ljetno kino VIS

Ovo kino smješteno je doslovno na obali i kao da izranja iz mora. Tijekom cijele godine će se prikazivati najnoviji filmovi, a 31. kolovoza te 1. i 2. rujna isto kino će ugostiti Festival Mediteranskog filma. Cijena ulaznica kreće se od 20 do 30 kuna , a mjesta ima za 200 posjetitelja.

 

Ljetno kino RAB

Adresa: Gornja ulica

Ovdje su se projekcije počele prikazivati sredinom lipnja i trajat će sve do sredine rujna, a film se može pogledati za 25 kuna. Najnoviji filmovi  prikazivat će se u lipnju i srpnju od 21.30h, dok u kolovozu i rujnu već u 20.30, jer sunce ranije zalazi. Osim filmova na istom mjestu ćete moći pogledati i koju kazališnu predstavu. U kino stane 450 posjetitelja.

 

Ljetno kino STARIGRAD

Adresa: Riva

Posjetitelji Starigrada moći će uživati u brojnim događanjima koje su organizatori pripremili  u ljetnom kinu. Kino će ugostiti čak 2 festivala: Festival Mediteranskog Filma i Festival starog filma koji će se održati krajem srpnja.  Ulaznice koštaju 20-ak kuna, ima za kupiti raznog pića, a stane sve skupa 500-tinjak posjetitelja.

Izvor: Like/ M.P.

 


2 Comments

  1. I used to be able to find good advice from your content.

  2. Great web site you have got here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! Take care!!